Through the eyes of an Analyst

little-analystReposted: Original dato: tirsdag d. 08.jan.13 12.44 

Hun er analytiker. Hun ser med køligt blik på fakta, deler op og kategoriserer, for og imod. Hun laver cost/benefit analyser – hvad vil hun få mest ud af, hvad gavner nu og på lang sigt. Hvilken investering skal hun satse på, hvad giver mening i den samlede økonomiske betragting hun har af livet. Hun er strategisk og systematisk. Hun er ordentlig og perfid når det kommer til databehandling og dannelsen af beslutningsgrundlag. SWOT analyse er morgenlæsning over havregrynene, og hjernen kører på fuld damp allerede inden hun er vågnet.

Det ser udefra ud som om hun har styr på tilværelsen, og træffer de rigtige beslutninger. Men alligevel er der noget under overfladen, en form for kynisme som ikke er helhjertet. Hun saboterer sig selv, sit liv – og kan ikke fatte, hvorfor ikke alle livets facetter lader sig analysere med samme klarhed som de børsnoterede selskaber, eller tilbudsavisernes priser.

En aften sidder hun der, foran skærmen og kigger på 2 billeder. Hun tænker for og imod, hvad er godt ved de personer på billederne og hvad er mindre godt. Hvilke kvaliteter har de hver især, hvilke synes hun de mangler. Så spekulerer hun lidt over, hvordan hun har det, når hun taler med dem. Langsomt men sikkert begynder hun at tegne på et blankt stykke papir, og inden længe kan hun se for sig .. en tabel .. for og imod for dem begge. Dataindsamlingen er komplet. Og alligevel passer resultatet ikke. Der mangler noget essentielt.

Med den ene er det let at tale, det er let at grine, det er let at tale om svære emner, at betro sig, uden at hun føler at han vil løbe skrigende væk, eller at hun er bange for han gør det. Det føles naturligt at tale om alt muligt, og samtidigt også ikke at tale, men bare være der. Selvom han ikke er der.

Den anden, hmm… han er sjov, men han forvirrer hende. Han veksler mellem at give hende en masse opmærksomhed, for så nærmest at fortælle hende at hun er en spade (/facepalm). De taler ikke om noget med substans, det er nok mest ‘chat’ for chattens skyld. Hun har svært ved at få tilstrækkeligt med data ud af ham, da han nærmest aldrig svarer direkte og fyldestgørende på et spørgsmål. Som når hun spørger “Hvad føler du egentligt for mig?” .. svarer han bare “Det ved jeg ikke, jeg har jo ikke mødt dig!” … men, hendes kringlede analyse fortæller hende, at han både taler sandt og alligevel ikke. For NOGET må han da føle/tænke – bare et eller andet?

Den ene, fortæller gerne – også uden at blive spurgt. Det virker som om han kommer hende i møde og gerne vil dele tanker og den indre verden. Drømmene. Han får hende til at føle sig tryg. Han får hende til at smile og føle sig en smule varmere indeni.

Den anden, får hende til at føle sig forvirret, nysgerrig, og .. mindre værd. Og alilgevel får han hende også til at nynne.

Derfor undrer det hende, hvorfor hun føler at hun skal vælge. Det hele ligger jo lige der foran hende. Der er tegnet et billede – og det burde faktisk være ret tydeligt. Det er det bare ikke. Der er andre faktorer i spil.

For én ting er hvad hun føler – og en anden ting er den baggrund de kommer fra, hvad de har med. Måske er begge lige dårlige for hende, eller lige gode?

De har ting tilfælles. De bor begge i langt langt borte – og de chatter begge samme sted. De er begge single og uden børn. De er begge mænd  De er begge 178+, normale af bygning, og har blå øjne, de taler begge et fortræffeligt engelsk, de har begge intelligens og er begge fuld af løjer og grin.

Men så holder det også op.

Den ene er 34, har ingen uddannelse, og er pt. sat under administration af det offentlige i forhold til afvikling af noget gæld. Han er sat i arbejde af kommunen, og kører som chauffør for Røde Kors. Han har aldrig spist fisk, udover fiskepinde som barn  Han har med andre ord ikke en rød reje at gøre godt med.

Den anden er næsten 30, uddannet netværkstekniker indenfor IT-branchen, han har sit eget hus, som han deler med sin storebror. Han har fast arbejde. Han spiser fisk 2 gange om ugen  Han har lederegenskaber, men har sat sig på bagsædet, fordi han ikke gad at gå forrest.

Hjernen kværner derudaf, og analysen bliver mere og mere detaljeret. Helt ned i måden de siger ting på og hvad de siger, ord de bruger til at formulere sig med. Hun tænker at hun ikke kan vælge, hun har ikke lyst til at vælge. Hverken den ene eller den anden – og i sidste ende .. er det nok hende der brænder sammen og lader det hele falde til gulvet. For der er jo reelt intet valg at træffe.

Første parameter: Bor langt langt borte … = statement error = fail = cannot comply. End off. Resten af analysen er ren tidsfordriv, fordi det beskæftiger tankerne og repræsenterer en form for overspringshandling, dem der holder hende fra at gøre det hun burde gøre, skal gøre – men … self-sabotage er altid godt, hvis ingen andre vil ødelægge livet for hende

Kynikeren drømmer, det er i sig selv et skisma. For kigger hun på fakta og realiteterne – så består de to mænd udelukkende af en vis form for underholdningspotentiale, men intet andet. Og grunden til hun holder dem tæt, er for at mindske ensomheden. For at kunne spejle sig en anelse og føle sig genkendt, og mindre alene. Det er vel i sig selv kynisk, hvis vi skal se på det fra den vinkel? Det er let at afvise og forskaste et empirisk resultat, blot fordi en enkelt parameter blev ‘drømt’ væk i den indledende fase. På den anden side, så er det svært for hende at udføre samme undersøgelse på mennesker der er for tæt på, for … der kunne jo opstå pludselige udbrud af impulsivitet, som hun ikke kan kontrollere – og derfor, er det bedst at blive bag ved forstørrelsesglasset og nøjes med at kigge ud.

Bag glasset er der nok ingen der opdager hende. Her er hun, i observatørens rolle, ganske sikkert forvaret. Et stykke tid endnu.

Afstanden er den afgørende parameter.

Distance – Christina Perri feat Jason Mraz
http://youtube.com/watch?v=ROqTa1mn_qc

Broken Glass – Tomas Barfod

http://youtube.com/watch?v=jN1URTMRhSU

One thought on “Through the eyes of an Analyst

  1. linux vps hosting

    Hi, i think that i saw you visited my website so i came to “return the favor”.I’m attempting to find things to improve my website!I suppose its ok to use a few of your ideas!!

Comments are closed.