Ensomheden banker på

forældre barn relation13/08/14: Hun stod der med tårer i øjnene og følte sig  alene. Det var en af de der situationer, hvor hele hendes system længtes noget så forfærdeligt efter et kram.Ikke hvilket som helst kram. Men et kram fra en voksen. Et forældrekram. Et hvor hun kunne krølle sig sammen i hans armhule og blive holdt om, indtil hun faldt til ro igen og var klar til at møde verdenen på ny.

Sådan et kram. Et der går gennem marv og ben helt ind der hvor hjertet banker. Et kram af omsorg, accept, uden modkrav – og meget lidt tale. Et kram bare fordi hun havde brug for det.

Det er nok i de situationer, hvor jeg har oplevet at det er sværest at være Voksent Barn. Der hvor ensomheden virkeligt presser på og fortæller mig, at sådan var det ikke dengang. Der var ingen far som kunne favne mig når jeg havde brug for det. Det magtede han ikke.

Jeg har ingen erindring om det. Ingen “muscle memory” om at blive favnet på den måde jeg præcist havde brug for. Jeg har skrevet om det før. ( http://www.valimaa.dk/no-i-am-not-broken-i-dont-need-fixing/ ) Det fylder stadig lidt, Ensomheden popper på til overfladen nu og da, viser sig som lige for at hilse på og sige “Hejsa, jeg er her stadig!”.

Jeg er min egen omsorgsfulde forælder. I dag. Når ensomheden kommer på besøg, så serverer jeg kaffe. Så taler vi lidt om tingenes tilstand og giver hinanden et kram. Ikke for længe, for han krammer virkeligt så det går igennem kroppen med sus.

Nogle gange må jeg blot erkende, at der findes savn som aldrig kan blive indfriet. Det smerter og når jeg tillader mig selv at føle det går det over lidt lettere.

Det er der jeg ville ønske der fandtes en “reserve forælder” ordning for voksne

Jeg smutter i stedet til ACA møde. Det er i min verden det næstbedste.

Kram  <3
- Tiina